Екзотика

Екскурзия Патагония и Буенос Айрес


Маршрут:
Патагония - Буенос АйресПродължителност: 12 дни / 9 нощувки

Транспорт: Самолет

от 2792
Програма:
1 ДЕН
Среща на летище София, Терминал 2 в в 05.30 ч . Полет София – Париж с “Air France” в 07.20 ч . Пристигане в Париж в 09.20 ч. В 23.20 ч. - полет Париж - Буенос Айрес.

2 ДЕН
Пристигане в Буенос Айрес в 08.55 ч. Трансфер до хотел. Свободно време с възможност да вкусите превъзходно агне на барбекю или типичен аржентински стек с най-известните аржентински вина. Нощувка в Буенос Айрес.

3 ДЕН
Закуска. Трансфер до летище, откъдето в 12.20 ч. - самолетен полет Буенос Айрес - Ел Калафате .Пристигане в Ел Калафате в 15.40 ч. Трансфер до хотел. Ел Калафате е чаровен туристически град, разположен на езерото Аржентино. Свободно време с възможност за посещение на мести ресторанти и аржентински вина. Нощувка в Ел Калафате.

4 ДЕН
Закуска. Екскурзия до езерото Лаго Аржентино в Националния парк “Лос Гласиарес” с посещение на глетчерите Онели, Спегазини и Упсала и плаване сред множество свободно носещи се айсберги. За тези от Вас, които искат да направят „мини-трекинг” из ледника Перито Морено (по желание срещу допълнително заплащане и само за туристи до 65 год. възраст), предлагаме следното: Едно от най – интересните изживявания, които ледникът предлага на своите туристи, е есктремната разходка, започваща от залива Бажо лас Сомбрас, намиращ се на 8 км от самия ледник. От там пътувате с лодка около 20 мин. и слизате на отсрещния бряг, където след 30-минутна разходка през гората достигате ледника. Преди да започне разходката по него, ще ви бъдат раздадени специални шипове, които да сложите под обувките си. Самият тур продължава час и половина и е екстремен, тъй като имате възможността да се разхождате директно върху леда, по върховете и долините на ледника Перито Морено, както и да се насладите на невероятните гледки, разкриващи се пред Вас. На връщане, след 30-минутна разходка из тучната гора Магалик, в 16:00 ч. ще отплавате обратно за залива Бажо де лас Сомбрас. Връщане в Ел Калафате. Нощувка в Ел Калафате.

5 ДЕН
Закуска. Целодневна екскурзия до величествения глетчер Перито Морено в Националния парк “Лос Гласиарес”- единственият глетчер в света, който бавно се придвижва, докато не стигне брега. Нощувка в Ел Калафате.

6 ДЕН
Закуска. Свободно време. Трансфер до летището. В 16.20 ч. - самолетен полет Ел Калафате – Буенос Айрес. Пристигане в Буенос Айрес в 19.16 ч. Трансфер до хотел. Нощувка в Буенос Айрес.

7 ДЕН
Закуска Свободно време до обяд. След обяд от 14.00 ч. - панорамна и туристическа обиколка на Буенос Айрес – разглеждане на чаровния квартал „Ла Бока”, родното място на тангото, „Пласа де майо” с Каса Росада, Катедралата, Кметството, сградата на Националната банка, театър Колон (само отвън), Гробницата на Евита Перон в елегантния квартал Реколета, Палермо с фото-стоп на площада на Обединените нации и др. Вечерта – свободно време. Нощувка в Буенос Айрес.

8 ДЕН
Закуска. Свободен ден в Буенос Айрес или по желание - екскурзия до ранчо и среща с гаучоси в пампата (тръгване в 09.00 ч. сутринта), където ще имате възможност да участвате или наблюдавате обяздване на коне, да наблюдавате шоу на гаучосите с танци и да опитате от чая мате. Очаква ви вкусен обяд със специалитети на гаучосите и напитки. Връщане в хотела около 17.00-18.00 ч. Нощувка в Буенос Айрес.

9 ДЕН
Този ден Ви се предлагат по желание: 1. Еднодневна екскурзия с ферибот до Монтевидео с включена туристическа обиколка. Ранна закуска. Тръгване от хотела в 06.15 ч. В 08.00 ч. – отплаване с кораб от пристанището на Буенос Айрес. В 11.00 ч. - пристигане в Монтевидео. Туристическа обиколка: Площада на Независимостта, Сградата на Парламента, театър Солис, закрития пазар на Монтевидео. Обиколката продължава с посещение на аристократичния квартал Карраско, Крайбрежния булевард с хубавите плажове, откъдето имате възможност да се наслаждавате на панорамата на града. В 16.00 ч.- посещение на шопинг центъра “Пунта Каретас”. В 17.00 ч.- трансфер до пристанището. В 19.00 ч. – отпътуване за Буенос Айрес. Пристигане в Буенос Айрес около 23.00 ч. или 2. Еднодневна екскурзия с ферибот до Колония дел Сакраменто (Colonia del Sakramento) - бившата португалска Колония да Сакраменто е град в югозападната част на Уругвай, от Рио де ла Плата, с лице към Буенос Айрес, Аржентина. Това е най-старият град в Уругвай и столица на областта Колония. Тя има население от 129 127 души (при преброяване през 2015 г.). Градът е известен със своите исторически места, част от световното културно наследство. Модерната Колония произвежда текстилни изделия и има зона за свободна търговия, в допълнение към политехнически център и различни правителствени сгради. Нощувка в Буенос Айрес.

10 ДЕН
Закуска. Този ден Ви се предлага, по желание - екскурзия с корабче по делтата на р.Тигре. Пътува се с автобус до гр.Тигре, откъдето се прави разходка с корабче по р.Тигре и делтата на р.Парана. Очаква ви едно изключително приятно пътуване между острови с хубави вили и къщи по ръкавите на делтата, за да добиете представа как живеят хората извън континенталната част. В 12,30ч. - отпътуване за Буенос Айрес. Възможност за разходка в централанта част на града с пешеходната улица „Флорида’’, където ще се насладите на танцуващи по площадите майстори на аржентинското танго, на редица красиви сгради и множество магазини. Вечерта, по желание – посещение на танго шоу. Нощувка в Буенос Айрес.

11 ДЕН
Закуска. Свободно време до обяд, разходка в елегантния квартал Реколета или Палермо или в стария, чаровен квартал Ла Бока. В 14.30 ч. - трансфер до летището. В 16.10 ч. – самолетен полет Буенос Айрес - Париж.

12 ДЕН
Пристигане в Париж в 11.00 ч. В 18.30 ч. – полет Париж – София. Пристигане в София в 22.15 ч.
Дата Двойна стая
25.02.2019 2792 €
18.11.2019 2792 €

Цената включва:
 • всички самолетни билети за международните и вътрешните полети;
 • летищни такси за всички международни полети и вътрешните полети;
 • всички трансфери летище – хотел – летище;
 • 3 нощувки със закуски в Ел Калафате в хотел 3*;
 • 6 нощувки със закуски в Буенос Айрес в хотел 4*;
  • (настаняването в хотелите е между 14.00 ч и 16.00 ч)
 • целодневна екскурзия до глетчера Перито Морено в Националния парк “Лос Гласиарес” (3-ти ден);
 • екскурзия до езерото Лаго Аржентино и глетчерите Онели, Спегазини и Упсала в Националния парк “Лос Гласиарес” (5-ти ден);
 • панорамна и туристическа обиколка на Буенос Айрес (5-ти ден);
 • наземен транспорт с туристически автобус;
 • екскурзоводско обслужване, водач от ТА „Оданс травел” и местен екскурзовод с превод на български език;

Цената не включва:
 • персонална летищна такса на летището в Ел Калафате - около 15 щ.долара;
 • медицинска застраховка с покритие 25000 евро – 27 лв (за лица до 70 год.) за лица от 71 год. до 80 год.- 54 лв;
 • допълнителна застраховка „Отказ от пътуване”;
 • допълнителни екскурзии, които се заявяват и заплащат предварително:
  • „мини-трекинг”из ледника Перито Морено в Националния парк “Лос Гласиарес”- 245 щ.долара - 4-ти ден (разрешен е само за туристи до 65 год.възраст);
  • посещение на ранчо в пампата (с включен обяд) – 130 щ.долара (8-ми ден);
  • екскурзия до Монтевидео (с ферибот) – 345 щ.долара (с включена обиколка на Монтевидео и трансфер до ферибота) - 9-ти ден
или
  • екскурзия до Колония дел Сакраменто (с ферибот) - 210 щ.долара (9-ти ден);
  • екскурзия с корабче до „Тигре и Делта” – 70 щ. долара (10-ти ден);
  • танго шоу в Буенос Айрес – 145 щ.долара (с вечеря) /10-ти ден/ ,– 95 щ.долара (без вечеря
 • допълнителни екскурзии и мероприятия (плащат се на място):
  • вход за Националния Парк “Лос Гласиарес” - 60 щ.долара (2 х 30 щ.долара - 4-ти и 5-ти ден);

Информация за хотелите (или подобни):
 • Ел Калафате - hotel Libertador www.ahlibertador.com.ar/
 • Буенос Айрес - hotel Gran Argentino 4*

Забележки:
 • 1. Полетите, посочени в програмата, се актуализират при потвърждение на групата, което може да доведе до промени в програмата за дните първи и втори, както и за последните два дни по същата.
 • 2. За полетите между отделните държавии за вътрешните полети лимитът за багажа е 20 кг. за голям багаж и 7 кг. за ръчен багаж. За външните полети лимитът е съответно 23 кг. за голям багаж и 7 кг. за ръчен багаж.
 • 3. Цените на допълнителните екскурзии и мероприятия са към 12.05.2018 г.
 • 4. Всички екскурзии и мероприятия по желание се заявяват предварително и се плащат офиса на ТА „Оданс травел”.
 • 5. За екскурзията до Монтевидео местата се заявяват предварително още при записване, защото са ограничени.
 • 6. Цените 5460 лв / 5560 лв са за човек в двойна стая. За единична стая се налага доплащане.

Необходими документи:
 • Задграничен паспорт с валидност минимум 6 месеца от датата на тръгване;

Начин на плащане:
 • в брой (в офиса на ТА)
 • по банков път
 • При записване се внася депозит от 2500 лв
Цени:

Дата Двойна стая
18.11.2019 г. 2792 €
25.02.2019 г. 2792 €