Екзотика

Екскурзия Китай - Пекин,Сиан,Шанхай


Маршрут:
София - Доха - Пекин - Сиан - Шанхай - Доха - СофияПродължителност: 9 дни / 6 нощувки

Транспорт: Самолет

от 1831
Програма:
1 ДЕН / София - Доха
Среща на летище София в 15.30 ч. ,терминал 2 за полет от София за Доха в 17.45 ч. – с “Qatar Airways”. Пристигане в Доха в 22.20 ч.

2 ДЕН / Доха - Пекин
Полет Доха - Пекин в 01.30 ч. Пристигане в Пекин в 14.15 ч. Посрещане от нашия партньор.Настаняване в хотел. След обяд разглеждане на Олимпийския комплекс със стадиона „Гнездото” и плувния басейн „Водният куб” (отвън). След обяд – „хутонг тур” с рикши в старата част на Пекин. Посещение на Ламанския храм на вечната хармония – най-големият манастир в Пекин с 260-годишна история. Вечеря “Патица по Пекински”. Нощувка в Пекин.

3 ДЕН / Пекин
Закуска. Продължава разглеждането на Пекин с посещение на Великата китайска стена, символът на китайската цивилизация, едно от седемте чудеса на света, най-голямото защитно съоръжение на Земята, видимо от Космоса. Според официалната версия строителството ѝ е започнало в периода на Воюващите царства (475–221 г. пр.н.е.), при император Цин Шъхуан с цел защита на държавата от набезите на номадите. Сравняват я с дракон, протегнал се от Жълто море до Тибетските планини. На Земята няма друго такова съоръжение , дълга точно 8851,8 км. Ако бъдат включени и отделните липсващи участъци, тя нараства до над 21 хиляди километра. След обяд, след краткотрайно пътуване, ще достигнете до оградения със статуи Шенлу (“Пътят на Душата”), водещ до Гробницата на династията Минг, където ще може да видите впечатляващи каменни статуи. Вечеря .Нощувка в Пекин.

4 ДЕН / Пекин
Закуска. Посещение на най-големия площад в света, площад Тянанмън ви завладява с величието си на пръв поглед. Разходката продължава до Императорския дворец ,наричан още Забранения град, един от най-големите дворци в света с 800 сгради и 9999 зали, резиденция за 24 императора по време на династиите Минг и Цин и най-големия древен архитектурен комплекс в света.
След обяд ще посетите „ Небесният храм“, където императорите почитали небето и се молели за мир и плодородие; Следва посещение на Летния императорски дворец, бивша лятна резиденция на императорското семейство, разположен до езерото Кунминху и Хълма на дълголетието – с една от най- големите и добре запазени императорски градини в Китай. При възможност – посещение на Център за тибетска медицина. Вечеря. В 20.40 ч. – нощно пътуване до Сиан с влак (спален вагон). Нощувка във влака.

5 ДЕН / Сиан
Пристигане в Сиан сутринта, старата столица на Китай, днес столица на провинция Шаанси. Закуска. Разглеждане на Голямата пагода на дивата гъска. Посещение на музея, в който се съхраняват скъпоценни каменни резби и скулптури, както и макет на гробницата на Император Цин Шъхуанди, обединил страната и превърнал я в Империя. Вечерта, по желание – посещение на типичното за Китай шоу с костюми и танци от времето на династията на Тан, когато Сиан е бил столица – “Тан Династи шоу”. Вечеря . Нощувка в Сиан.

6 ДЕН / Сиан
След закуска ще имате възможност да посетите “осмото чудо в света” – прочутата теракотена армия, състояща се от над 7500 фигури на войни от теракота в естествен ръст, фигури на коне, кавалерия, бойни колесници, които пазят гробницата на император Цин Шьхуанди, разположена преди повече от 2000 години в изкуствен хълм близо до Сиан. След обяд – разходка в старата част на Сиан, където ще видите Кулата на камбаната и Кулата на барабана. Свободно време. Вечеря .Нощувка в Сиан.

7 ДЕН / Шанхай
Закуска. Трансфер за полет Сиан - Шанхай в 09.00 ч. Пристигане в Шанхай в 11.00 ч. Туристическа обиколка на Шанхай – най – големият град в Китай, център на търговията и финансите в Китай и е определян като „витрината“ на най-бързо развиващата се голяма икономика в света. Преминавайки по моста „Нан Пу” и „Бунд” – крайбрежен булевард с типична архитектура от времето на първите чужди заселници, един от известните архтектурни символи на Шанхай, разположен на реката Хуанпу. Посещение на „Площада на народа”, Nanjing Road – централната търговска улица на Шанхай, Храма на Нефритения Буда, градината Ю Юан , което в превод означава „Градината на щастието“с известната пагода, с живописни дворове, декорирани с барокови скали, басейни и флора ,считана за една от най-изящните градини в света. Разходка из стария град. Посещение на фабрика за коприна Вечеря. Посещение на Акробатично шоу. Трансфер до хотела и настаняване. Нощувка в Шанхай.

8 ДЕН / Шанхай - Доха
Закуска. Посещение на известния Шанхайски музей, открит през 1994 г., и на квартала на Френската концесия ( кварталът на френските заселници). Продължаваме разглеждането на града, по желание – посещение на Телевизионната кула, наречена “Перлата на Изтока”, четвъртата по височина телевизионна кула в света и на кулата „Джин Мао”, петата по височина сграда в света (входът и за двете кули се плаща допълнително). Посещение на свободната икономическа зона “Пудонг”. Круиз с лодка по река Хуанпу. Вечерта – трансфер до летището за полет от Шанхай за Доха в 23.50 ч.

9 ДЕН / Доха - София
Кацане в Доха в 04.50 ч. Полет Доха – София в 14.30 ч.. Пристигане на летище София в 19.40 ч.
Дата Двойна стая
26.04.2019 1831 €
06.10.2019 1831 €

Цената включва:
 • Самолетни билети за международни и вътрешни полети:
  • София – Доха – Пекин
  • Сиан – Шанхай
  • Шанхай – Доха – София
 • летищни такси за всички полети
 • всички трансфери летище/ж.п.гара – хотел и обратно
 • 1 нощувка и билет в спален вагон за влака Пекин – Сиан (като спалните вагони Пекин – Сиан са първа класа с 4 места; доплащане за купе с 2 легла – 70 евро, плащат се в офиса на ТА)
 • 5 нощувки с 6 закуски в хотели 4* и 6 вечери (в местни ресторанти) в Китай
 • туристически обиколки с автобус и местен екскурзовод на английски език (с превод на български език) в Пекин, Сиан и Шанхай с разглеждане на забележителностите, включени в програмата
 • посещение на Акробатично шоу в Шанхай (7-ми ден)
 • круиз с лодка по река Хуанпу (8-ми ден)
 • посещение на фабрика за коприна (7-ми ден)
 • входни билети за всички изброени в програмата туристически обекти
 • такса екскурзоводско и шофьорско обслужване по време на обиколките - 54 лв.

Цената не включва:
 • виза за Китай – 53 евро
 • такса за обработка и подаване на документите за китайска виза – 25 евро
 • медицинска и туристическа застраховка с покритие 25000 евро – 11 евро (за лица до 65 год.), за лица от 65 год. до 80 год. - 21 евро
 • допълнителна застраховка „Отказ от пътуване”
 • вход за „Тан Династи шоу” – 27 евро (5-ти ден) – заявява се и се плаща предварително в офиса на „Оданс травел”
 • изкачване на Телевизионната кула в Шанхай – около 24 щ. долара (8-ми ден) - плаща се на място
 • изкачване на кулата „Джин Мао” – 18 евро (8-ми ден) - плаща се в офиса на „Оданс травел”.

Необходими документи:
 • Задграничен паспорт с валидност 6 месеца от датата на заминаване, в който да да има празни страници
 • 1 снимка

Неустойки:
 • До 60 дни от датата на заминаване – няма
 • От 59 до 45 работни дни преди заминаването – 580 евро
 • От 45 дни до датата на заминаването – 100 % от цената на екскурзията
Цени:

Дата Двойна стая
26.04.2019 г. 1831 €
06.10.2019 г. 1831 €