Екзотика

Златният триъгълник - храмовете на Кама Сутра,Мумбай и Боливуд


Маршрут:
София - Делхи - Делхи - Джанси - Орча - Каджурахо - Орча - Джанси - Агра - Фатехпур Сикри - Рантамбор - Джайпур - Мумбай - остров Елефант - СофияПродължителност: 12 дни / 11 нощувки

Транспорт: Самолет

Дати:


от 4178 лв.
Програма:
Открийте нейната хилядолетна култура, нейното единство и многообразие, мирно съжителство на многочислени религии и философии, пъстър калейдоскоп от 330 милиона божества, кастова система, почиваща на понятието за чистотата, нейните 18 езика и 484 диалекта, редуващите се пейзажи - пустини, равнини, хълмове, прекрасни крайбрежия и митични планини.
За този, който за пръв път влиза в съприкосновение с тази приказна страна, е важно да почувства красотата, изразена в контрастите - богатство и бедност, минало и бъдеще, свръхмодерни технологии наред с феодални порядки и атмосфера. Затова ние ви предлагаме да започнем от света на миналото - света на махараджите. Да проодължим през резервата Рантамбор за среща с дивата природа и тигрите. Да вникнем във философията на еротичните изображения в Каджурахо и накрая да разпуснем в космополитният Мумбай.

Полетни детайли:
TK1032 21 FEB SOF 16:00 IST 18:20
TK 716 21 FEB IST 20:55 DEL 05:15 +1
TK 721 04 MAR BOM 06:55 IST 11:30
TK1031 04 MAR IST 14:45 SOF 15:05

1 ден: София - Индия / Делхи
Екскурзията до Индия започва с полет от летище София към Ню Делхи.

2 ден: Делхи (закуска, обяд, вечеря)
Пристигане на летище Ню Делхи в 02.05ч. Посрещане, трансфер до хотела, настаняване и почивка. Закуска. Обиколка на Делхи, град с две лица, обърнати едновременно към миналото и съвремието. Започваме нашето запознанство със столицата от Стария Делхи, белязан от господството на Моголската империя. Посещение на гробницата на император Хумаюн – своеобразен прототип на Тадж Махал. Обяд. Подължаваме с Новия Делхи, носещ отпечатъка на британското господство с широки булеварди и красиви зелени площи. Разглеждаме Вратата на Индия, издигната в памет на индийските войници, загинали през Първата световна война и сградата на индийския Парламент, символ на независимостта на Индия и висш орган на законодателната власт. Вечеря. Нощувка.

3 ден: Делхи - Джанси - Орча - Каджурахо (закуска, обяд, вечеря)
Рано сутринта отпътуване за Джанси с влак. Закуска във влака. Отпътуване за Орча - красиво средновековно селище, което е запазило уникални архитектурни шедьоври на владетелски храмове. Селището е основано през 16 в. от владетелите на Бундела, а замъците, които са запазени и до днес, сякаш са застинали в първоначалното състояние, когато са били построени. Обяд. По онова време Орча е бил столицата на едно то най-големите и най-могъщи царства във Централна Индия. Пристигане в Каджурахо вечерта. Настаняване. Вечеря. Нощувка.

4 ден: Каджурахо - Орча - Джанси - Агра (закуска, обяд, вечеря)
Закуска. Разглеждане на Каджурахо, чиито храмове на Кама Сутра са втората по посещаемост забележителност в Индия след Тадж Махал. Те са построени в периода между ІХ и ХІ век по времето, когато е управлявала династията Чандела. Обяд. Отпътуване към Джанси. Отпътуване с влак за Агра, бивша столица на Моголската Империя, разположена на двата бряга на река Ямуна. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.

5 ден: Агра (закуска, обяд, вечеря)
Закуска. Посещение по изгрев слънце на прочутия Тадж Махал – величествения мавзолей, издигнат от Шах-Джахан в памет на любимата му жена Мумтаз Махал и превърнал се в неувяхващ символ на любовта. Оприличен от великия индийски поет Тагор на “сълза, отронена по бузата на времето”, този единствен по рода си шедьовър въплъщава в себе си величието на Моголската империя, любовта, философията, мистиката, символиката, техническите постижения, естетическото чудо, математиката и парадоксите - всички тези елементи, съчетани в едно цяло, го превръщат в най-красивия паметник на света. Обяд. Посещение на Червената крепост – построена от червен пясъчник от Акбар Велики като дворец за сина му Джаханджир, тя по-късно е преустроена от Шах-Джахан, създателят на Тадж Махал, с бял мрамор, инкрустиран с полускъпоценни камъни. Свободно време. Вечеря. Нощувка.

6 ден: Агра - Фатехпур Сикри - Рантамбор (закуска, обяд, вечеря)
Закуска. Отпътуване за Национален парк Рантамбор. Посещение на Фатехпур Сикри – Градът на победата. Той е построен от император Акбар в знак на благодарност към един мюсюлмански светец, предсказал раждането на тримата му сина. За кратко е бил столица на Империята, но впоследствие е бил изоставен поради недостиг на водни ресурси. Ще научите и някои любопитни подробности от личния живот на императора. Обяд. Пристигане и настаняване в хотел в Рантамбор. Вечеря. Нощувка.

7 ден: Национален парк Рантамбор (закуска, обяд, вечеря)
Закуска. Рано сутринта джип сафари в Национален парк Рантамбор, който се смята за най-доброто място за наблюдение на тигри в естествената им среда. Паркът, който се простира на площ от 392 кв.км., е и дом и на над 300 вида птици. Връщане в хотела. Закуска. Свобдно вереме за почивка. Обяд. След обяд джип сафари в Национален парк Рантамбор. Вечеря. Нощувка.

8 ден: Рантамбор - Джайпур (закуска, обяд, вечеря)
Закуска. Отпътуване за Джайпур. Обяд. Пристигане и настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка

9 ден: Джайпур (закуска, обяд, вечеря)
Закуска. Изкачване на слон до крепостта Амбър – цитадела, разположена на хълм край Джайпур, откъдето са управлявали махараджите на Джайпур от 11 до 18 век. Външната строгост на крепостта Амбър контрастира с вътрешното и великолепие. Зад високите зидове ще видите уникални неща – зала с огледални мозайки, стъклописи от венецианско стъкло, хитроумна климатична система и цялото великолепие, сред което махараджата се е радвал на живота заедно със своите 12 фаворитки и ... 300 наложници! Завръщане в Джайпур и провеждане на фотосесия пред Хава Махал, Двореца на ветровете – великолепна фасада с 953 прозореца от издялани орнаменти, зад която жените от харема са наблюдавали незабелязани живота на улицата.. Обяд. Следобяд разходка с рикша до Джантар Мантар, каменна обсерватория от 18 век, впечатляваща със своята точност и до днес и на Градския дворец, дворцов комплекс, част от който е превърната в музей, а друга част и до днес е резиденция на махараджата на Джайпур. Може би ще се изкушите да вечеряте с махараджата – нещо, което е напълно осъществимо, но би ви излязло доста скъпо, макар че си заслужава. Вечеря. Нощувка

10 ден: Джайпур - Мумбай (закуска, обяд, вечеря)
Закуска. Трансфер до летището за полет до Мумбай - космополитен метрополис и най-голямото пристанище в Западна Индия. Той е и финансов център на страната, като тук са седалищата на централната банка, най-големите фондови борси и много от големите индийски компании. Трансфер до хотела. Обяд. Настаняване. Следобяд обиколка на града - вратата на Индия - паметник край брега на морето в индийско-арабски стил, хотелът Тадж Махал Палас, построен през 1903г, ЖП гарата Виктория в готически стил, приличаща повече на катедрала, музея на принц Алберт. Вечеря. Нощувка.

11 ден: остров Елефант - Боливууд (закуска, обяд, вечеря)
Закуска. Посещение на пещерните храмове на остров Елефант. Името острова си получава от португалските мореплаватели през 16в, които при посещението си откриват в един от храмовете изсечена от монолитна скала фигура на слон. Връщане в Мумбай. Обяд. Възможност за посещение на киноцентър БОЛИВУД /срещу допълнително заплащане/ или свободно време в Мумбай. Вечеря. Нощувка.

12 ден: Мумбай - Доха - София (закуска)
Закуска. Ранен трансфер до летището. Полет Делхи – София в 06.55ч. Пристигане в София 15.05ч.
редовни цени
Дата Възрастен в двойна стая Единична стая
24.10.2019 4398 BGN 5398 BGN

цените са валидни при резервация с 100% плащане до 120 дни преди отпътуване.
Дата Възрастен в двойна стая Единична стая
24.10.2019 4178 BGN 5128 BGN

цените са валидни при резервация с 50% плащане до 120 дни преди отпътуване.
Дата Възрастен в двойна стая Единична стая
24.10.2019 4310 BGN 5290 BGN

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
 • Самолетен билет София - Делхи - Мумбай - София;
 • летищни такси в размер на 396 Евро към 01.12.2018г;
 • самолетен билет за вътрешен полет Джайпур – Мумбай с включени летищни такси
 • 11 нощувки в хотели 5* по програмата (от които 2 нощувки в Делхи; 1 в Каджурахо, 2 в Агра; 2 в Рантамбор, 2 нощувки в Джайпур и 2 в Мумбай);
 • 11 закуски
 • 10 обяда
 • 10 вечери
 • трансфери летище – хотел – летище;
 • билет за влак Делхи – Джанси и Джанси - Агра
 • разходка със слонове до крепостта Амбър в Джайпур;
 • разходка с рикша из стария град Джайпур;
 • обиколка с местен екскурзовод на Делхи, Орча, Джайпур, Фатехпур Сикри, Агра и Мумбай;
 • посещение на храмовете в Каджурахо
 • две джип сафарите в Национален парк Рантамбор
 • екскурзия до остров Елефант с посещение на пещерните храмове
 • всички входни такси на посещаваните обекти по програмата;
 • климатизиран микробус/автобус по време на цялото пътуване;
 • една бутилка минерална вода на ден
 • водач-преводач от агенцията по време на цялото пътуване;
 • 4,94 % такси Индия;
 • Застраховка „Защита при пътуване“ с поктиритие 10 000 евро, застраховател „Мондиал Асистанс“.

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА :
 • виза за Индия в размер на 195 лева ( заплаща се лично в посолството);
 • такса обработка на виза – 40 лева( заплащат се задълженително в България);
 • бакшиши за местни екскурзоводи и шофьори – 78 лева ( заплащат се задълженително в България);
 • бакшиши за камили, слонове, тук-тук, носачи, WC и др - 19 лева (заплащат се задълженително в България);
 • посещение на киноцентър БОЛИВУД – 180 лева
 • напитки;
 • разходи от личен характер;

Резервация:
 • Депозит от 2000 лева при резервация;
 • Доплащане - 30 дни преди отпътуване;
 • Копие на задграничен паспорт с валидност мин. 6 месеца след датата на връщане.

Допълнителна информация:
 • Офертата важи при минимум 15 туриста;
 • Необходими документи за пътуване – задграничен паспорт, валиден 6 месеца след датата на пътуване. За лица под 18 год., пътуващи без родители или само с един от тях, се изисква нотариално заверена декларация от другия;
 • Средно месечните температури през Февруари са около +25 до + 30 градуса по Целзий;
 • Ваксини – няма изискване за задължителни ваксини при посещение на Индия;

ПРИМЕРНИ ХОТЕЛИ ПО ПРОГРАМАТА:
 • ITC Welcom Dwarka, Делхи
 • Ramada, Каджурахо
 • Crystal Sarovar Premier, Агра
 • Ranthambhore Regency, Рантамвор
 • Holiday Inn, Джайпур
 • Mumbai Fariyas / Ambassador, Мумбай

Срокове за анулации и неустойки:
 • от деня следващ деня на подписване на договора до 60 календарни дни преди датата на тръгване– глоба в размер на 100 лв на турист + сумата за вече издадения самолетен билет.
 • от 59 до 30 календарни дни преди датата на тръгване - 100% от внесения депозит.
 • от 29 до 14 календарни дни преди датата на тръгване - 75% от общата цена на организираното пътуване;
 • под 14 календарни дни преди датата на тръгване - 100% от общата цена на организираното пътуване;
 • Агенцията предоставя възможността на клиента да сключи застраховка „Отмяна на пътуване“, застраховка за разходите за съдействие, включително при репатриране, както и за случаите на злополука, болест или смърт
 • застраховка „ Отказ от пътуване” има 100% оскъпяване за лица над 65г.